Prodajni program

Skorpion 350 RB

Skorpion 350 RB

TEKNAMOTOR 350 RB

Kategorija: Prodajni program, Sekirostroji, Mobilni drobilci na boben

Skorpion 350 RB je mobilni boben sekalnik vgrajen na enoosno podvozje. Pogon se prenaša s PTO traktorja 540 vrtlj./ min, minimalna moč traktorja 100 KM.

Grlo sekalnika dimenzije 375 mm širine in 340 mm višine omogoča drobljenje vej z listi in iglicami ter žaganih obrob 300mm kot tudi okroglega lesa s premerom 250 mm. Zaradi velikega premera drobljenega materiala, je sekalnik lesa standardno opremljen z bazo za montažo hidravličnega dvigala za mehansko nakladanje lesa.

Sistem potiskanja lesa je sestavljen iz vgrajene v nihalko zobate rolice, ki potiska in pritiska les s premerom 380 mm in spodnje gosenice dolžine 680 mm, ki ima pred sabo ročno zložljivo mizo za nakladanje.

Za mehansko nalaganje lesa, je sekalnik lahko opremljen s hidravlično zložljivo nakladalno loputo, ki ima dodatni podajalnik dolžine 600 mm. Takšna oblika sistema potiskanja lesa omogoča enostavno nakladanje lesa, lajša delo operaterjev in povečuje produktivnost. Rolico in gosenico poganja sistem hidravličnih motorjev z reduktorji.

Sekalnik je opremljen z lastnim hidravličnim sistemom, ki je sestavljen iz posode za olje, hidravlične črpalke, elektromagnetnega ventila in dveh hidravličnih motorjev z menjalnikom. Traktor služi le kot pogonska enota.

Uporaba 4 rezalnih nožev na bobnu, ki so nastavljeni sektorsko (en vrtljaj bobna za en poln rez) omogoča veliko zmogljivost sekalnika ob relativno nizki moči traktorja. Zasnova rezil omogoča njihovo izostritev v času uporabe iz nominalne dolžine do kar 55 mm, kar hkrati podaljšuje njihovo življenjsko dobo.

V sekalniku je uporabljeno sito z odprtinami 30x30 ali 50x50 mm, ki zagotavlja enotno frakcijo v skladu s standardom G30 in G50 in preprečuje nastajanje obrezkov in trsk. Sekalnik v standardni opremi ima nastavljiv pomik lesa, ki omogoča izdelavo kosov različnih velikosti, odvisno od materiala, ki se razreže oz. drobi. Kosi so iz sita pobirani s pomočjo dveh polžastih transporterjev v izpustni ventilator in izvrženi skozi izmetalno cev.

Sekalnik lesa je opremljen z izmetalno cevjo, ki se ročno vrti s pomočjo vijačnega polža za 360°. Sekalnik je lahko opremljen tudi z hidravlično zložljivo izmetalno cevjo z avtomatskim krmiljenjem vijačnega polža 240° z uporabo Joysticka.

Standardno je sekalnik lesa opremljen z osjo brez zavore 25 km/h, izbirno pa z vozno osjo z vzmetenjem in pnevmatsko zavoro do 40 km/h. Sekalnik lesa je opremljen s sodobno LED cestno razsvetljavo.

Lega mize za nalaganje pri 90° glede na smer vožnje omogoča hkratno transport sekalnika in prikolice s traktorjem (sekalnik opremljen z avtomatskim priključkom za vleko).

Standardna oprema sekalnika je najsodobnejši elektronski No-stress sistem, ki je na voljo na evropskem trgu. No-stress sistem nadzira delo sekalnika med procesom rezanja, z avtomatsko začasno ustavitvijo podajanja regulira preobremenitve pogonskega sistema. Poleg pavze – stop, je standardna oprema tudi reverz - začasna ustavitev lesa z namenom razbremeniti sistem rezanja v trenutku preobremenitve. No-stres sistem programske opreme za zaščito pred preobremenitvijo vam omogoča enostavno spreminjanje nastavitev stroja in prilagoditev. Program "debel les", "tanek les" omogoča hitro spremembo načina delovanja sekalnika in prilagoditev trenutnemu rezanemu materialu ter bolj učinkovito delovanje sekalnika. Ta sistem ima vgrajen števec delovnih ur.

Dobljeni kosi se lahko uporabljajo neposredno za kurjenje v peči, za proizvodnjo komposta, za dekorativne namene, in po dodatnem drobljenju v kladivnem mlinu, kot surovina za proizvodnjo briketov in peletov.


 

MODEL SKORPION 350 RB
Zunanje dimezije (D x Š x V) [mm] 4000 x 2260 (2760)* x 2650 standardna izmnetna cev
(4000)* zložljiva izmetna cev
Teža [kg] 2450 brez hidravličnega dvigala
Maksimalni premer debla, veje [mm] 250
Število nožev 4 rezalni + 1 nasprotni
Podajalna hitrost [tm /min] do 21
Kapaciteta [m3/h] do 16
Velikost sekancev [mm] do 28 odvisno od lesa
Podajalna enota valj in gosenični podajalnik s hidravličnim pogonom
Premer bobna [mm] 520
Sito [mm] 30 x 30 ali 50 x 50
Mere odprtine ( Š x V ) [mm]
375 x 340
Dolžina gosenice (mm) miza 680 
Min. moč traktroja (KM) 100

Oprema vključena:

 • vodljiva os do 25 km/h
 • tovorna miza opremljena z gosenico in z ročno zložljivo natovorno loputo brez gosenice
 • izmetna cev z polžno vrtljivo mizo 360°, deflektor
 • LED cestna osvetlitev
 • kardanski priklop PTO
 • lastni hidravlični sistem
 • sistem zaščite preobremenitve No-stress s števcem ur
 • avtomatska vlečna kljuka za prikolico

Dodatna oprema po naročilu:

 • vodljiva os z izvirnim vzmetenjem (do 40 km/h) ali pnevmatičnim (do 80 km/h), osi so opremljen s pnevmatično zavoro
 • hidravlično zložljiva natovorna miza (loputa) z natovorno gosenico
 • hidravlično zložljiva izmetna cev z avtomatskim krmiljenem vrtljive mize 240° in deflektorjem 
 • povišanje izmetne cevi.
 • hidravlično dvigalo (žerjav)
 • krmiljenje s pomočjo krmilne palice
Pokličite brezplačno številko 080 72 76 in si naročite svoj prodajni katalog.